Carelin-tiimi toteuttaa rakennuttajan omistajainsinööripalvelut Suomen suurimpaan tuulivoimapuistoon!

Carelin-tiimi toteuttaa rakennuttajan omistajainsinööripalvelut Suomen suurimpaan tuulivoimapuistoon!

engineer supervising wind turbine concrete pouring

Ranskalainen itsenäinen uusiutuvan energian tuottaja Neoen rakennuttaa Suomen suurimman tuulivoimapuiston Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan alueelle. Mutkalampi -niminen tuulipuisto koostuu 69 tuulivoimalasta, sekä 404 MW kokonaistehon kantaverkkoon siirtämiseen tarvittavista kolmesta sähköasemasta 33kV&110KV maakaapelointeineen, sekä noin 32 km pituisesta 110kV voimajohdosta. Mutkalammin tuulipuiston tuotanto kattaa valmistuessaan vuoden 2023 kolmannella kvartaalilla noin 2% Suomen sähköntuotannosta.

Carelin-tiimi vastaa rakennuttajan omistajainsinöörin tehtävistä hankkeessa. Omistaja-insinöörin roolissa Carelin hoitaa rakennuttajalle kuuluvat omistajan velvollisuudet ja valvoo KVR -sopimusmallilla toteutettavan hankkeen etenemistä rakennuttajan toimesta. Carelin tiimin päätehtävä on varmistaa rakentamisen aikana hankkeen turvallinen läpivienti ja tekniset vaatimukset täyttävä toteutus laaditun aikataulun ja budjetin puitteissa.

Hankkeen koko ja markkinoiden uusimman teknologian yhdistäminen vaativat omistajainsinööritiimiltä laaja-alaista osaamista. Carelin-tiimistä löytyy projektijohto- ja turvallisuusasioiden lisäksi asiantuntijoita maanrakentamiseen, perustusrakentamiseen, sähköasemiin, kaapelointiin, voimajohtorakentamiseen sekä tuulivoimalatekniikkaan liittyen. Rakentamisteknisen insinööriosaamisen lisäksi omistajainsinööritiimi auttaa yhteydenpidossa alueella toimiviin viranomaisiin, sekä muihin rakentamisen kannalta keskeisiin sidosryhmiin.

”On koko tuulivoima-alan kannalta hienoa saada tämän mittaluokan investointeja Suomeen. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Neoen merkittävänä kansainvälisenä toimijana luottaa Carelin-tiimin osaamiseen heidän isoimman tuulivoimarakennushankkeensa läpiviemisessä. Meidän omistajainsinööritekemisellemme on toimistossa tehtävän asiantuntijatyön lisäksi tyypillistä vahva työmaaläsnäolo. Hankkeen onnistumisen kannalta on keskeistä saada luotua työmaalle selkeät pelisäännöt ja hyvä yhdessä tekemisen henki. Näin työmaan arki on sujuvaa ja saadaan ratkottua eteen tulevat haasteet yhteistyössä tarvittavien osapuolten kesken.” -Ville Alatalo, CEO Carelin

“Olemme erittäin iloisia, että Carelin toimittaa meille omistajainsinööripalvelut. Suomen suurimman tuulipuiston rakentamisessa meille oli erityisen tärkeää saada luotettava ja tunnettu kumppani tuulipuiston, voimajohtojen sekä sähköasemien kehittämiseen. Tämä on hyvä jatko yhteistyöllemme, joka alkoi Pohjoismaiden suurimman sähkövaraston, Yllikkälä Power Reserven rakentamisesta vuonna 2020.” – Jerri Loikkanen Neoenin Suomen maajohtaja

Tietoa Neoenista

Neoen on yksi maailman merkittävimpiä ja dynaamisimpia itsenäisiä uusiutuvan energian tuottajia. Neoenilla on nykyisin 4,1 GW kapasiteettia toiminnassa tai rakenteilla, ja toiminta on vahvassa kasvussa. Tällä hetkellä Neoen on erityisen aktiivinen Suomessa, Argentiinassa, Australiassa, Ranskassa, Irlannissa, Jamaikalla, Meksikossa, Mosambikissa, Portugalissa, El Salvadorissa ja Sambiassa. Neoenilla on Ranskan suurin aurinkovoimapuisto Cestasissa (300 MWp.) ja maailman suurin akkuvarasto Australian Hornsdalessa (150 MW / 193,5 MWh). Neoen pyrkii vähintään 10 GW:n toiminta- ja rakennuskapasiteettiin vuoden 2025 loppuun mennessä. Neoen (ISIN-koodi: FR0011675362, muistitekninen koodi: NEOEN) on listattu Euronext Pariisin A-listalla.

Lue lisää: https://www.neoen.com/en/