AFRY ostaa uusiutuvaan energiaan projektinjohtopalveluja tarjoavan markkinajohtaja Carelin Oy:n

AFRY ostaa uusiutuvaan energiaan projektinjohtopalveluja tarjoavan markkinajohtaja Carelin Oy:n

AFRY on solminut sopimuksen Carelin Oy:n ostamisesta. Yhtiö on suomalainen uusiutuvan energian sektorille projektinjohto-, asiantuntija-, energiaomaisuuden hallinta- ja voimaloiden tarkastus- ja auditointipalveluja tarjoava yhtiö.

Carelin täydentää AFRYn palveluja uusiutuvan energian markkinoille ja mahdollistaa kattavat elinkaaripalvelut projektikehityksestä projektivalvontapalveluihin (Owner’s Engineer) sekä käytön ja ylläpidon tukeen. Yritysosto on jatkoa AFRYn tuulivoima- ja aurinkovoimaosaamisen kehittämiselle strategisten yritysostojen avulla Euroopassa viimeisten parin vuoden aikana.

”Hiilettömät ratkaisut ovat keskeinen liiketoiminnan ajuri, ja asemamme vahvistaminen päästöttömässä energiassa on yksi strategiamme kulmakivistä. Carelinin myötä vahvistamme ja syvennämme palveluitamme Suomen uusiutuvan energian sektorilla ja mahdollistamme koko elinkaaren kattavat palvelut yhdeltä luukulta uusiutuvan energian asiakkaillemme”, sanoo Pohjois- ja Länsi-Euroopan tuuli- ja aurinkovoimapalveluista vastaava johtaja Jonathan Sistonen.

”Carelin-tiimi on auttanut asiakkaita Suomen merkittävimmissä uusiutuvan energian investointihankkeissa sekä rakentanut kattavat asiantuntijapalvelut tuulivoiman käytön ja ylläpidon tueksi. Yhdessä AFRYn kanssa voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme laajempia palvelukokonaisuuksia kaikilla uusiutuvan energian aloilla. AFRYn ymmärrys asiakaskunnastamme, arvostus Carelin-tarinaa ja henkilöstöämme kohtaan sekä yhteinen näkemyksemme uusiutuvan energian asiantuntijapalveluiden kasvupotentiaalista Suomessa ja Pohjoismaissa tarjoavat erinomaisen lähtökohdan jatkaa mielenkiintoista kasvutarinaamme osana AFRYä”, sanoo Carelinin toimitusjohtaja Ville Alatalo.

Carelin Oy tuottaa palveluita tuulivoimaan, aurinkovoimaan ja energian varastointiin. Tuulivoimapalveluissa yhtiö on Suomen markkinajohtaja, ja sillä on myös vahva markkina-asema kasvavilla aurinko- ja energiavarastointiin liittyvillä markkinoilla.

Carelin Oy on ollut mukana lähes puolessa kaikista tuulivoimainvestointihankkeista Suomessa vuodesta 2017 lähtien tarjoten hankkeisiin projektipalveluita kuten projektinjohtoa, työmaavalvontaa, teknisiä tarkastuksia ja rakentamisen valmisteluun liittyviä asiantuntijapalveluita. Projektipalveluiden lisäksi Carelin Oy tarjoaa voimaloiden koko elinkaaren ajaksi energia- ja omaisuudenhoitopalveluita, joihin kuuluu muun muassa toimivien voimaloiden energiaomaisuuden hallinta- ja huolenpitopalveluita sekä laitosten pakollisia ja vapaaehtoisia tarkastus- ja auditointipalveluita.

Vuonna 2017 perustettu Carelin Oy toimii Seinäjoella, Oulussa, Tampereella ja Ylivieskassa ja työllistää lähes 40 työntekijää. Sen liikevaihto vuonna 2023 oli noin 5,4 miljoonaa euroa.

Carelin raportoidaan osana AFRYä maaliskuusta lähtien.

Lisätietoja:


AFRY
Jonathan Sistonen
johtaja, tuuli- ja aurinkovoima, Pohjois- ja Keski-Eurooppa
puh. 050 4637465
jonathan.sistonen@afry.com

Carelin
Ville Alatalo
toimitusjohtaja
puh. 040 910 1286
ville.alatalo@carelin.fi


Tietoa AFRYstä

AFRY tarjoaa suunnittelu-, konsultointi- ja digitaalisia palveluja, jotka vauhdittavat muutosta kohti kestävää yhteiskuntaa.

Olemme 19 000 omistautunutta teollisuus- ja energia-alojen sekä rakennetun ympäristön asiantuntijaa, joiden kehittämillä ratkaisuilla luodaan vaikutusta tuleville sukupolville. Ympäri maailmaa toimivan AFRYn juuret ovat Pohjoismaissa, sen liikevaihto on 27 miljardia Ruotsin kruunua (noin 2,4 miljardia euroa), ja se on noteerattu Nasdaq Tukholman pörssissä.

​​​​​​​Making Future

afry.fi